Značka Made in Italy na světovém trhu - Corghi, Silvia (2018)
Bakalářská práce se zabývá značkou Made in Italy na světovém trhu. Cílem této práce je analyzovat postavení značky Made in Italy na světovém trhu a prokázat, zda si značka v posledních letech zvyšuje povědomí ve světě na základě analýzy, která vychází ze statistických údajů a dotazníkového šetření zaměřeného na Českou republiku. Práce je členěna do 3 kapitol, kde první kapitola seznamuje čtenáře s charakteristikou značky Made in Italy, jejím vývojem, klíčovými sektory, které tuto značku využívají, a v neposlední řadě konkurenčním nástrojem Country of origin effect. Druhá kapitola se zabývá analýzou značky Made in Italy na světovém trhu, konkrétně situací na jednotlivých trzích, fenoménem padělání zboží a vlivem globalizace na značku Made in Italy. Poslední třetí kapitola se soustředí na perspektivy značky Made in Italy, tedy na inovace a na e-commerce, který představuje velkou příležitost pro italské malé a střední podniky.