Problémy veřejného zadlužení Francie - Jaroš, Dominik (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou vývoje a struktury veřejného dluhu ve Francii, definuje kritéria pro udržitelnost veřejného dluhu a porovnává francouzský veřejný dluh s italským a německým z hlediska udržitelnosti. V první části práce se teoreticky vymezuje veřejný dluh, uvádí základní klasifikace dluhu, jeho vyjádření a určují se faktory, které ho mohou ovlivnit. Druhá kapitola je zaměřena na analýzu vývoje francouzského veřejného dluhu od 80. let 20.století a taktéž na jeho strukturu. V závěrečné kapitole jsou definována kritéria udržitelnosti dluhu se zaměřením na srovnání postavení francouzského veřejného dluhu vůči ostatním zemím eurozóny, především v porovnání s Itálii a Německem.