Vliv hodnocení na sociálních sítích na ekonomický úspěch podnikatelského subjektu - Blažek, Michal (2018)
Diplomová práce si dává za cíl dokázat vliv hodnocení na sociálních sítích na ekonomický úspěch vybraných podnikatelských subjektů. Práce nejprve uvede téma hodnocení do kontextu marketingových pojmů a nástrojů jako jsou reputace značky, word-of-mouth, electronic word-of-mouth a zákaznické recenze. Ve druhé části pak bude představena ekonomika reputace, novodobý fenomén, který je založen na udílení hodnocení v prostředí internetu. V této části bude zároveň vysvětlen princip reputačních systémů jako platforem, které umožňují hodnocení subjektů a jejich následné porovnávání, které může přinést jak pozitivní, tak negativní efekty. V další části budou blíže představeny tři sociální sítě: Facebook, Uber a Booking.com a jejich systém hodnocení, který bude sloužit jako základ pro poslední část práce. V té bude pomocí tří konkrétních podnikatelských subjektů demonstrováno, jaký vliv má hodnocení na sociálních sítích na jejich ekonomický úspěch.