Vliv hodnocení na sociálních sítích na ekonomický úspěch podnikatelského subjektu - Blažek, Michal; Král, Petr, 1979-; Vokáč, Matěj; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce si dává za cíl dokázat vliv hodnocení na sociálních sítích na ekonomický úspěch vybraných podnikatelských subjektů. Práce nejprve uvede téma hodnocení do kontextu marketingových pojmů a nástrojů jako jsou reputace značky, word-of-mouth, electronic word-of-mouth a zákaznické recenze. Ve druhé části pak bude představena ekonomika reputace, novodobý fenomén, který je založen na udílení hodnocení v prostředí internetu. V této části bude zároveň vysvětlen princip reputačních systémů jako platforem, které umožňují hodnocení subjektů a jejich následné porovnávání, které může přinést jak pozitivní, tak negativní efekty. V další části budou blíže představeny tři sociální sítě: Facebook, Uber a Booking.com a jejich systém hodnocení, který bude sloužit jako základ pro poslední část práce. V té bude pomocí tří konkrétních podnikatelských subjektů demonstrováno, jaký vliv má hodnocení na sociálních sítích na jejich ekonomický úspěch.
Vedoucí práce: Petr Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses