Role FIATA v mezinárodní přepravě zboží - Lukešová, Kristýna; Křenková, Eva; Rožek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá definováním role FIATA (Mezinárodní federace zasílatelských svazů) v globálním kontextu zasílatelských služeb. Pro zodpovězení této otázky je popsána struktura a fungování FIATA a následně zkoumány různé formy členství. Na závěr se práce věnuje několika aktuálním otázkám, kterými se FIATA v současné době zabývá. Metodou případové studije jsou podrobně zkoumány odlišné typy členství prostřednictvím rozhovorů se dvěma společnostmi (pobočkami mezinárodní společnosti Geodis) a se Svazem spedice a logistiky České republiky, jež jsou členy FIATA.
Vedoucí práce: Eva Křenková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses