Švédská politika prevence konfliktů a její vztah k Evropské unii - Zimová, Kateřina (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá švédskou zahraniční politikou prevence konfliktů. Cílem mé práce je zhodnocení této politiky, zaznamenání jejího vývoje od neutrality k prevenci konfliktů a udržování míru a bezpečnosti ve světě, ale také vysvětlení vlivu, který měla švédská zahraniční politika na Společnou zahraniční a bezpečnostní politiku Evropské unie.