Udržitelný rozvoj cestovního ruchu ve vybrané destinaci - Ústecký kraj - Chaloupecká, Adéla; Indrová, Jarmila; Chaloupka, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce se zabývá problematikou udržitelného rozvoje ve vybrané destinaci Ústecký kraj. Cílem práce je zanalyzovat a zhodnotit současný stav udržitelného rozvoje cestovního ruchu v Ústeckém kraji a navrhnout doporučení do budoucna.Teoretická část se věnuje historickému vývoji, vymezení pojmů udržitelného rozvoje a organizacím zasahující do této problematiky. Dále definuje udržitelný cestovní ruch a jeho formy. Praktická část charakterizuje Ústecký kraj a uvádí hlavní turistické atraktivity. V práci dochází k analýze strategických dokumentů kraje, které zasahují do udržitelného cestovního ruchu. Dále jsou zmapovány základní formy udržitelného cestovního ruchu. Podstatnou část práce tvoří analýza povědomí o udržitelném rozvoji cestovního ruchu v kraji provedená na základě dotazníkového šetření mezi potencionálními návštěvníky, rezidenty Ústeckého kraje a podnikateli.
Vedoucí práce: Jarmila Indrová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses