Analýza nation brandingu Slovinska - Dvořáková, Daniela; Sadílek, Tomáš; Asmalovskij, Alexandr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou nation brandingu Slovinska. Hlavním cílem této práce je zmapovat aktivity spojené s nation brandingem ve Slovinsku a zhodnotit jejich úspěšnost pomocí SWOT a Porterovy analýzy a vyhodnocením dotazníku. Dílčím cílem této práce je poskytnutí doporučení pro zlepšení nation brandingu Slovinska. Práce je rozdělena na teoretickou část, praktickou část a zhodnocení a doporučení pro zlepšení nation brandingové kampaně I feel Slovenia. V teoretické části je charakterizován brand managment a nation branding obecně, dále pak nation branding Slovinska. Na konci této části je popsána Porterova analýza, SWOT analýza a marketingový mix v cestovním ruchu. V rámci praktické části byl proveden výzkum s cílem zjistit znalosti o kampani I feel Slovenia a porovnat je mezi Slovinci a ostatními národnostmi a také mezi návštěvníky Slovinska a ostatními. V praktické části práce je vysvětlena metodika výzkumu a analýza dat získaných z výzkumu. Výsledky této analýzy slouží jako východisko pro Porterovu a SWOT analýzu Slovinska. Výstup této práce je zachycen v závěrečné kapitole, kde je porovnán výzkum provedený v rámci této práce s výzkumem autorů kampaně I feel Slovenia. Na závěr jsou zde uvedena doporučení pro zlepšení kampaně v souladu s marketingovým mixem.
Vedoucí práce: Tomáš Sadílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses