Zhodnocení ekonomického přínosu cestovního ruchu pro město Světlá nad Sázavou - Prášek, David; Jarolímková, Liběna; Brůžková, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce hodnotí přímé ekonomické přínosy cestovního ruchu ve městě Světlá nad Sázavou. Praktická část se věnuje hlubší analýze ekonomického dopadu cestovního ruchu na danou destinaci. Výzkum má za cíl zodpovědět následující hypotézy: Má zvyšující se návštěvnost města pozitivní dopad na vývoj zaměstnanosti? Existuje přímá úměra mezi návštěvností města a počtem podnikatelských subjektů, provozujících činnost v charakteristických odvětvích cestovního ruchu? Potvrzení daných hypotéz bylo splněno pomocí dotazníkového šetření prováděného v destinaci a osobními rozhovory s pracovníky zodpovědných organizací, od nichž byla také poskytnuta potřebná data. Na základě zjištěných údajů je možné konstatovat, že cestovní ruch ve městě Světlá nad Sázavou není polarizujícím odvětvím, ale tvoří pouze doplňkovou část ekonomiky destinace. I přes tuto skutečnost je však důležitým a zajímavým odvětvím, jenž generuje přes 2 % pracovních míst ve městě.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses