Právní aspekty doménových jmen - Karlík, Martin (2018)
Tato diplomová práce se zabývá doménovými jmény a jejich právními aspekty s bližším zaměřením na doménové spory. První kapitola obecně vymezuje doménová jména, mezinárodní organizace působící v oblasti doménových jmen a postavení doménových jmen z pohledu právního řádu České republiky. První kapitola také představuje jednotlivé typy doménových jmen a nejčastější praktiky zneužívání doménových jmen. Druhá kapitola se zaměřuje na doménové spory a možnosti jejich řešení, porovnání alternativního řešení doménových sporů oproti řízení před obecnými soudy, jakož i porovnání alternativního řešení sporů před Rozhodčím soudem s alternativním řešením sporů podle pravidel UDRP a ADR.eu. Třetí kapitola se věnuje doménovým jménům v kontextu v nekalé soutěži a roli ochranné známky v doménových sporech.