Komunikace pojmu terorismus v OBSE - Hrochová, Kristýna; Dubský, Zbyněk, 1974-; Veselý, Zdeněk, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Vzhledem k nynější dynamice a interdependenci mezinárodního společenství si bezpečnostní hrozby vyžadují mezinárodní dialog na multilaterální úrovni. Jednu z aktuálních bezpečnostních výzev představuje terorismus a s ním dnes často diskutovaná násilná radikalizace a extremismus vedoucí k terorismu. Právě s přihlédnutím ke komplexnosti a interkulturnímu přístupu k tématu se tato práce věnuje agendě Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE). Nicméně mezinárodní společenství se dodnes neshodlo na společné definici pojmu terorismus, a tudíž je hlavním tématem práce komunikace pojmu a hrozby terorismu jak uvnitř organizace, tak navenek se širokou veřejností. Autorka analyzuje komunikaci v jednotlivých časových periodách, například v souvislosti se vznikem Islámského státu. Cílem této bakalářské práce je potom vyhodnocení analýzy konkrétních oblastí komunikace hrozeb v rámci agendy OBSE v boji proti terorismu.
Vedoucí práce: Zbyněk Dubský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses