Spoločenská zodpovednosť českých študentov v oblasti odievania - Tyčiaková, Nikola; Filipová, Alena, 1965-; Zeman, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práca na tému "Spoločenská zodpovednosť českých študentov v oblasti odievania" sa zaoberá konceptom spoločenskej zodpovednosti firiem (CSR), spoločenskou zodpovednosťou spotrebiteľov (CnSR) a negatívnymi dopadmi odevného priemyslu na spoločnosť a životné prostredie. Cieľom práce je vyhodnotiť postoje českých vysokoškolských študentov k spoločenskej zodpovednosti v oblasti odievania a tiež vyhodnotiť ich reálne spotrebné správanie pri nákupe produktov odevného priemyslu. K naplneniu tohto cieľa je využitá metóda kvantitatívneho výskumu, konkrétne dotazníkový prieskum. Z prieskumu vyplýva, že vo všeobecnosti sa respondenti zaujímajú o spoločenskú zodpovednosť, avšak málokedy sa tento záujem prejavuje v nákupnom správaní, čo predstavuje tzv. "green gap". Táto "zelená medzera" môže byť spôsobená mnohými faktormi, avšak dôležitú úlohu v tejto práci v kontexte módneho priemyslu zohráva faktor nevedomosti a neinformovanosti spotrebiteľov, ktorí mnohokrát nerozmýšľajú nad nepriaznivými vplyvmi odevného priemyslu, pretože o nich nevedia.
Vedoucí práce: Alena Filipová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses