Medzinárodnoprávne výzvy prvého roku prezidentského mandátu Donalda Trumpa - Markovič, Filip (2018)
Bakalárska práca analyzuje postoj a rozhodnutia prezidenta Donalda Trumpa vo vybraných oblastiach zahraničnej politiky a medzinárodného práva. Cieľom práce je zhodnotiť, do akej miery Donald Trump v prvom roku svojho pôsobenia naplnil predvolebné vyjadrenia o prerokovaní či zrušení americkej účasti na medzinárodných dohodách ako Parížska dohoda, Severoamerická dohoda o voľnom obchode a Iránska jadrová dohoda, vojenskej angažovanosti USA v Sýrii, zavedení dočasného zákazu vstupu moslimov do Spojených štátov, a či v týchto prípadoch postupoval v súlade s ustanoveniami daných dohôd a ďalších medzinárodných zmlúv.