Medzinárodnoprávne výzvy prvého roku prezidentského mandátu Donalda Trumpa - Markovič, Filip; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Najmanová, Karolína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Bakalárska práca analyzuje postoj a rozhodnutia prezidenta Donalda Trumpa vo vybraných oblastiach zahraničnej politiky a medzinárodného práva. Cieľom práce je zhodnotiť, do akej miery Donald Trump v prvom roku svojho pôsobenia naplnil predvolebné vyjadrenia o prerokovaní či zrušení americkej účasti na medzinárodných dohodách ako Parížska dohoda, Severoamerická dohoda o voľnom obchode a Iránska jadrová dohoda, vojenskej angažovanosti USA v Sýrii, zavedení dočasného zákazu vstupu moslimov do Spojených štátov, a či v týchto prípadoch postupoval v súlade s ustanoveniami daných dohôd a ďalších medzinárodných zmlúv.
Vedoucí práce: Zuzana Trávníčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses