Terorismus ve Francii v letech 2015 - 2017 - Dýcková, Vendula; Eichler, Jan, 1952-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Když se ve spojitosti s nepokoji v muslimském světě znovuotevřela evropská teroristická fronta, nevyhnula se tentokrát útokům ani do té doby nezasažená a bezpečná Francie. Od roku 2015, kdy zde došlo k prvnímu útoku muslimských radikálů, si teroristické útoky vyžádaly na francouzském území více než 200 civilních obětí. Cílem této práce bylo odpovědět na otázky, proč se Francie, která do roku 2015 stála mimo přímý zájem teroristických skupin, stala jedním z hlavních terčů útoků muslimských radikálů, jaké cíle si radikálové ve Francii pro své útoky vybírají a jakou zprávu se jimi snaží světu předat. Analýzou změny přístupu Francie k situaci v muslimském světě bylo jako spouštěč těchto útoků určeno zvýšené zapojení Francie do válek v této oblasti a porovnáním společných charakteristik jednotlivých útoků byl vytvořen profil hlavních cílů teroristickým útoků – rušná místa, která mají pro Francii symbolický význam.
Vedoucí práce: Jan Eichler
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses