Aplikace globálního konceptu category managementu vybrané firmy na českém trhu - Küblbeková, Eva (2018)
Cílem diplomové práce je aplikace konceptu category managementu na kategorii ovoce a zelenina ve společnosti Ahold Czech Republic. V teoretické části práce jsou popsány základní východiska category managementu a kroky procesu category managementu. V praktické části je provedena analýza spotřebitelského chování v rámci kategorie ovoce a zelenina, navržena segmentace zákazníků kategorie a provedeno hodnocení sortimentu a inovačních produktů kategorie. Na základě analýz a vlastního průzkumu jsou navržena doporučení pro kategorii ovoce a zelenina.