Nové trendy v letecké přepravě (nízkonákladový přepravce) - Vlček, Martin; Sato, Alexej, 1952-; Žihla, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato práce pojednává o nových trendech v letecké přepravě se zaměřením na nízkonákladové aerolinky. Cílem práce je dokázat, zda má tento typ společnosti uplatnění na evropském trhu letecké přepravy. V první kapitole se věnuji historii letecké dopravy, organizacím IATA a ICAO a jednotlivým typům leteckých společností. Druhá kapitola je o současném stavu letecké přepravy v Evropě a jsou zde představeny společnosti Ryanair a Aer Lingus jakožto zástupci dvou různých koncepcí leteckých společností. Ve třetí kapitole jsou pak tyto srovnávány dle dat z výročních zpráv. Čtvrtá kapitola je věnována spotřebitelským preferencím a možným rizikům pro leteckou přepravu v budoucnu.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses