Regionální operační program regionu soudržnosti NUTS 2 Střední Čechy - zaměření na cestovní ruch a regionální rozvoj - Sedláková, Lucie; Jarolímková, Liběna; Burda, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Práce má za cíl popsat Regionální operační program regionu soudržnosti NUTS 2 Střední Čechy se zaměřením na dvě jeho prioritní osy - Cestovní ruch a Integrovaný rozvoj území a tyto dvě osy porovnat s ostatními regiony soudržnosti České republiky a zjistit, jak byly finance z Evropské Unie alokovány do jednotlivých regionů. Práce bude uvedena stručnou historií EU, Regionální politiky a také charakteristikou Středočeského kraje. Následovat bude popis ROP Střední Čechy a jeho dvou prioritních os a provedena bude finanční analýza. Dále budou popsány a zhodnoceny 3 konkrétní projekty dotované finančními prostředky strukturálních fondů EU. V závěru bude zhodnceno, jakému regionu byla poskytnuta největší finanční částka k alokaci, jaký dopad měly tyto finance na rozvoj krajů a zda se podařilo zlepšit cestovní ruch a regionální rozvoj v regionu.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses