Stomatologický trh - porovnanie SR a ČR - Jurčová, Martina (2018)
Cieľom bakalárskej práce je porovnanie stomatologického trhu v Slovenskej republike aj v Českej republike. Práca je rozdelená do piatich kapitol a obsahuje 12 tabuliek. Prvá kapitola mapuje evolučný vývoj nástrojov, ktoré ľudia od praveku používali na ošetrenie zubov či zmiernenie bolesti. Vymedzuje stomatológiu ako jeden zo samostatných medicínskych odborov. Druhá kapitola vymedzuje postavenie stomatologického trhu v systéme manažovania zdravotníctva a objasňuje motiváciu výberu krajín pre porovnávanie. Tretia kapitola podrobnejšie analyzuje stomatologický trh vo všeobecnosti a vymedzuje základné subjekty a skutočnosti, ktoré ho limitujú. Štvrtá kapitola približuje použité metódy a metodiku pri kompletizácii podkladov a vypracovaní práce. Piata kapitola je kľúčová a mapuje, analyzuje a formuluje závery skúmania stomatologických trhov na Slovensku a v Čechách.