Diagnosis related groups (DRG) v ČR a SR - kľúčové rozdiely - Štvrtecká, Lenka (2018)
Bakalárska práca je zameraná na kľúčové rozdiely klasifikačného systému DRG v Českej a v Slovenskej republike. Práca je rozdelená do troch hlavných častí: teoretickej, metodickej a praktickej. V teoretickej časti je podrobne charakterizovaný DRG systém a jeho význam, história vzniku v Českej a v Slovenskej republike a princípy fungovania. Metodická časť vytyčuje hlavné indikátory DRG systému, ktoré sú podrobne skúmané v praktickej časti. V praktickej časti sú tieto indikátory pre český a slovenský DRG systém vzájomne porovnávané. Na základe tohto porovnania je možné vidieť kľúčové rozdiely medzi Českom a Slovenskom. Bakalárska práca obsahuje 8 obrázkov, 14 tabuliek a 7 grafov.