Diagnosis related groups (DRG) v ČR a SR - kľúčové rozdiely - Štvrtecká, Lenka; Pažitný, Peter, 1976-; Marková, Agáta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Bakalárska práca je zameraná na kľúčové rozdiely klasifikačného systému DRG v Českej a v Slovenskej republike. Práca je rozdelená do troch hlavných častí: teoretickej, metodickej a praktickej. V teoretickej časti je podrobne charakterizovaný DRG systém a jeho význam, história vzniku v Českej a v Slovenskej republike a princípy fungovania. Metodická časť vytyčuje hlavné indikátory DRG systému, ktoré sú podrobne skúmané v praktickej časti. V praktickej časti sú tieto indikátory pre český a slovenský DRG systém vzájomne porovnávané. Na základe tohto porovnania je možné vidieť kľúčové rozdiely medzi Českom a Slovenskom. Bakalárska práca obsahuje 8 obrázkov, 14 tabuliek a 7 grafov.
Vedoucí práce: Peter Pažitný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: klasifikační systém DRG; zdravotní péče; mezinárodní klasifikace nemocí; financování zdravotní péče; Česko; Slovensko; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; diagnosis-related groups; health care; international classification of diseases; medical care financing; Czechia; Slovakia; bachelor's theses