Analýza Regionálního operačního programu Jihovýchod a postavení cestovního ruchu v ROP - Švec, Ondřej (2018)
Švec, O. Analýza Regionálního operačního programu Jihovýchod a postavení cestovního ruchu v ROP. Bakalářská práce. Praha: Vysoká škola ekonomická v Praze, Fakulta mezinárodních vztahů, 2018. Cílem této bakalářské práce je analyzovat, vyhodnotit a porovnat Regionální operační program Jihovýchod s ostatními ROP v programovém období 2007 - 2013, kdy největší důraz je kladen na cestovní ruch jako prioritní osu. První kapitola čtenářům představí regionální a kohezní politiku Evropské unie. Další kapitoly se pak zabývají konkrétním vyhodnocením a porovnáním daného programu a cestovního ruchu jako prioritní osy napříč ROP. Závěr práce slouží jako shrnutí všech poznatků této práce.