Japonský management : Metoda Kaizen a její využití v řízení podniku - Lajpoldová, Alena; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Krejčí, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Kaizen představuje manažerskou metodu, která vznikla v Japonsku a je významná pro japonský management a také kulturu. Patří mezi uznávané úspěšné manažerské metody zaváděné ve firmách. Práce se zabývá metodou Kaizen a jejím využitím v managementu podniku. Kaizen znamená neustálou nespokojenost se současným stavem a nutnost vymýšlet činnosti lepším a efektivním způsobem. Představuje zlepšování po malých krocích, které ve výsledku přinášejí velký efekt. Teoretická část práce je zaměřena na základní nastínění této metody, její základní principy a předpoklady, které jsou dále uplatněny v managementu podniku. Vysvětluje strategii Kaizen jako metodu, která přispívá k neustálému zlepšování činností v podniku a popisuje způsoby, kterými je zlepšování docíleno. Práce se dále zabývá vztahem metody Kaizen ke kvalitě a její kontrole, která je nedílnou součástí managementu. Teoretické poznatky jsou poté aplikovány na konkrétní firmu, kde je na základě analýzy vyhodnoceno, jakým způsobem firma přistupuje ke strategii Kaizen a zavádí ji do své činnosti.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses