Potřeby zrakově postižených ve vztahu k účasti na cestovnímu ruchu - Kazarina, Polina; Petrů, Zdenka, 1953-; Indrová, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
KAZARINA, Polina. Potřeby zrakově postižených ve vztahu k účasti na cestovním ruchu [online]. Praha, 2018 [cit. 2018-04-26]. Diplomová práce. Vysoká škola ekonomická. Vedoucí práce: Ing. Zdenka Petrů. Hlavním cílem diplomové práce je zkoumání míry připravenosti zvolené lokality ve vztahu k potřebám návštěvníků se zrakovým postižením, případně navrhování konkrétního řešení (cestovní trasy) na praktickém příkladu přímo ve vybrané lokalitě. Zvolenou turistickou lokalitu, pro kterou se bude v praxi navrhovat využitelné řešení, je město Praha. Mezi dílčí cíle patří definování aktuálního postavení zrakově postižených osob při účasti na cestovním ruchu v České republice, a to zejména z hlediska přístupnosti historických objektů, tak i souvisejících s nimi služeb. Práce také zjišťuje technická opatření, která jsou vhodná uplatňovat v rámci inovace stávající nabídky turistického produktu Praktická část se primárně zaměřuje na dotazníkové šetření, které proběhlo mezi zrakově postiženými lidmi, kteří vyjadřovali své názory a podněty o navrhovaném projektu. Výsledky tohoto dílčího výzkumu přispívají k reálné poptávce po inovacích a změnách současných volnočasových aktivit v České republice. Vzhledem k povaze výzkumného problému byly použity metody a postupy kvantitativního výzkumu, který umožňuje širší spektrum odpovědí.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses