Implementace algoritmu pro klasifikaci založenou na asociačních pravidlech v jazyce Python - Filip, Jiří (2018)
Cílem této bakalářské práce je implementovat algoritmus CBA (Classification Based on Association) pro klasifikaci založenou na asociačních pravidlech v programovacím jazyce Python. Teoretická část práce přibližuje čtenáři definice asociačních pravidel, algoritmů pro jejich dolování a algoritmů pro klasifikaci na základě asociačních pravidel.V praktické části jsou nejprve v krátkosti představeny jednotlivé nástroje využité při vývoji, načež jsou prezentovány jednotlivé podmoduly implementované knihovny a zdokumentovány její jednotlivé funkce a třídy. Chod algoritmu je ukázán na příkladu a jednotlivé kroky jsou vizualizovány. Je provedena evaluace algoritmu vzhledem k ostatním implementacím. Dosažená implementace disponuje vyšší rychlostí než některé již existující implementace v programovacím jazyce R. Implementovaný algoritmus je zvláště efektivní při zvyšování počtu vstupních klasifikačních pravidel. Výsledný balíček je možné rozšířit dalšími algoritmy pro klasifikaci založenou na asociačních pravidlech.