Moderní komunikační technologie jako nástroj kontroly společnosti - Švec, Jan; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Dopady využívání ICT na společnost úzce souvisí s aktuálními specifickými podmínkami a je závislý na okolním prostředí i jednání aktérů na různých úrovních. V řadě případů bývají ICT používány k nedemokratickým praktikám, a to v politických režimech různých typů. Cílem práce je určit a porovnat základní charakteristiky systému kontroly internetu v Rusku a v Číně, a dále specifikovat, jaké metody aplikují státní orgány těchto zemí ve sféře používání ICT ke konrole společnosti. Stanovený cíl je na základě provedeného výzkumu realizován v závěru práce v podobě strukturovaných tabulek, které poskytují stručný přehled specifik obou zemí v oblasti kontroly internetu a uplatňovaných metod používání ICT jako nástroje ke kontrole společnosti.
Vedoucí práce: Jan Němec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses