Dánsko : ekonomika a postavení na mezinárodním trhu cestovního ruchu - Čermák, Tomáš; Abrhám, Josef; Vaško, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato práce se zabývá Dánskem, jeho ekonomií a postavením na mezinárodním trhu cestovního ruchu. Pokouší se přiblížit dánské postavení mezi ostatními severskými zeměmi v rámci mezinárodního trhu cestovního ruchu a srovnat mezi nimi ekonomické dopady. Zároveň se snaží přiblížit vývoj země a ekonomiky do současné podoby. V teoretické části je přiblížena problematika mezinárodního cestovního ruchu. Jeho aspekty působení a vnímání a částečně i stručný vývoj. Dále je rozebíráno jeho regionální a subregionální dělení, které pomáhá lépe a přehledně chápat světové rozložení turismu. V neposlední řadě se pak věnuje Dánsku samotnému. Od základních informací k historii a vývoji ekonomiky, kdy přechází v část praktickou.V té je na začátku přiblížen vliv cestovního ruchu na dánské hospodářství. Dále jsou rozebrány atraktivity, které jsou v Dánsku jedny z nejnavštěvovanějších. Řeší se zejména návštěvnost a tržby, pokud byla data dostupná. Důležitá součást praktické části je komparace s ostatními státy Severu z hlediska mezinárodního cestovního ruchu, jeho dopadu na ekonomické aspekty a atraktivit dostupných v dané zemi.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses