Klíčové faktory úspěchu společnosti Inditex S.A. - Lachová, Denisa; Olšanová, Květa; Hejsler, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce se zabývá identifikací a analýzou klíčových faktorů úspěchu společnosti Inditex S.A. Jako výzkumná metoda byla zvolena případová studie, která analyzuje okolnosti vzniku společnosti, její mezinárodní expanzi, skutečnosti vedoucí k dosažení dominantní pozice Inditexu v oděvním průmyslu a vliv udržitelnosti na produkci skupiny Inditex. První kapitola se věnuje popisu vhodnosti volby případové studie jako metody výzkumu a dále představuje šest fází při sestavování případové studie. Druhá kapitola se zabývá sběrem dat o skupině Inditex a jejich analýze. Postupně je představena historie společnosti, její postavení v oděvním průmyslu, specifika marketingového mixu jednotlivých maloobchodních formátů a aktuální strategie celé skupiny. Ve druhé kapitole jsou také prezentovány výsledky dotazníkového šetření zabývajícího se rolí udržitelnosti módy v nákupním rozhodování zákazníků Zary. Obsahem třetí kapitoly je interpretace výsledků výzkumu formou SWOT analýzy, která představuje silné a slabé stránky skupiny Inditex a příležitosti a hrozby, kterým skupina aktuálně čelí nebo čelit bude.
Vedoucí práce: Květa Olšanová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses