Využití influencerů pro marketingovou propagaci na sociálních sítích a médiích - Hrnčířová, Kateřina (2018)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou sociálních médií a jejich využitím pro marketingové aktivity. Cílem práce je zjistit, zda je tradiční reklama na sociálních médiích z marketingového hlediska účinnější než propagace prostřednictvím influencerů.V první části práce je vysvětlena problematika online marketingu a jsou představeny různé druhy placené reklamy, které internet a sociální média nabízí. Na příkladech budou znázorněny klady a zápory těchto reklam.Druhá část je zaměřena na influencer marketing. Na základě rozhovoru bude identifikován proces promování produktu influencery, budou představeny příklady z praxe, na kterých budou demonstrovány klady a zápory influencer marketingu. Poslední část práce je věnovány zhodnocení efektivity influencer marketingu a tradiční placené reklamy na sociálních médiích.