Srbsko-americké hospodářské vztahy - Mitrovič, Marko; Hinčica, Vít; Němečková, Iveta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Hlavním cílem práce je zjistit jaké jsou současné hospodářské vztahy mezi Srbskem a Spojenými státy americkými. Autor se snaží přiblížit vývoj a dopad některých událostí v relativně nedávné minulosti na aktuální vztahy. Práce je rozdělena do 4 kapitol, kde v první kapitole se autor zaměřuje na historický vývoj vztahů mezi danými zeměmi. Zde si přiblížíme vývoj Srbska, respektive Jugoslávie během 19. a 20. století. Ve druhé a třetí kapitole je rozebrána ekonomika jednotlivých států, se zaměřením na některé důležité makroekonomické ukazatele. V poslední čtvrté kapitole se podíváme na aktuální vztahy a spolupráci mezi Srbskem a USA a navážeme na již zjištěné informace z předchozích kapitol.
Vedoucí práce: Vít Hinčica
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses