Letecká a železniční přeprava osob do významných turistických destinací - Cejnarová, Andrea (2018)
Diplomová práce bude zaměřena na problematiku mezinárodní přepravy osob z České republiky do evropských destinací. Technické parametry ovlivňující osobní přepravu jsou odlišné v jednotlivých zemích. Společně s definicí osobní přepravy, a dalších pojmů včetně charakteristiky jednotlivých oborů dopravy se jedná o základní osu teoretické části. Specifikem je cenová politika přepravy, což bude jedním z hlavních témat praktické části. Dále bude praktická část věnována porovnání jednotlivých oborů dopravy z různých hledisek.