NoSQL databáze v cloudu - Kříž, Jiří (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá přínosem využití NoSQL databází v cloudu. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy Cloud Computing a Big Data. Následně jsou představeny NoSQL databáze, jako možné řešení problému Big Data. Závěrem jsou popsány výhody a nevýhody nasazení NoSQL databází v cloudu. V praktické části jsou porovnány vybrané cloud databáze, popsány jejich vlastnosti a dle zaměření těchto databází je následně na zákla-dě stanovených kritérií provedeno jejich zhodnocení.