NoSQL databáze v cloudu - Kříž, Jiří; Palovská, Helena, 1959-; Tomášková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá přínosem využití NoSQL databází v cloudu. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy Cloud Computing a Big Data. Následně jsou představeny NoSQL databáze, jako možné řešení problému Big Data. Závěrem jsou popsány výhody a nevýhody nasazení NoSQL databází v cloudu. V praktické části jsou porovnány vybrané cloud databáze, popsány jejich vlastnosti a dle zaměření těchto databází je následně na zákla-dě stanovených kritérií provedeno jejich zhodnocení.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses