Cirkulární ekonomika v ČR v kontextu strategie EU - Plevová, Aneta; Němcová, Ingeborg, 1957-; Hnát, Pavel, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
V roce 2015 představila Evropská komise tzv. Balíček pro cirkulární ekonomiku, který obsahuje strategii EU v této oblasti a také konkrétní cíle pro nakládání s komunálním a obalovým odpadem. Cílem diplomové práce je v tomto kontextu zjistit, zda se ČR na přechod k cirkulární ekonomice připravuje. Zabývá se proto tím, zda má ČR strategii ve všech klíčových oblastech daných strategií EU, a zda disponuje nástroji pro plnění cílů nakládání s odpady. K dosažení cíle využívá analýzy strategických dokumentů ČR a hodnotí jejich pojetí cirkulární ekonomiky, a s ohledem na stanovené cíle pro komunální a obalový odpad analyzuje data o ČR dostupná z veřejných zdrojů, související legislativu a další nástroje, které mají jejich plnění podpořit. Kromě této analýzy byly provedeny také řízené rozhovory se zástupci ústředních orgánů státní správy, do jejichž kompetence cirkulární ekonomika spadá.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: evropská integrace [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses