Lázeňství v České republice ( západočeská lázeňská oblast) - Hájková, Lucie (2018)
Bakalářská práce je zaměřena na oblast lázeňství v západočeské lázeňské oblasti. Cílem této práce je na základě analýzy zjistit, zda lázeňská místa v západočeské lázeňské oblasti a s nimi související lázeňská zařízení disponují potřebným vybavením, vlastním balneoprovozem a dostatečnou nabídkou služeb nutných k léčbě širokého spektra nemocí, dále zhodnotit současný stav lázeňství v západních Čechách a nastínit perspektivu dalšího rozvoje oblasti. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část je v první kapitole věnována lázeňskému cestovnímu ruchu a souvisejícím pojmům a službám. Druhá kapitola se zabývá lázeňstvím v České republice, jeho významem, vývojem a současným stavem. Praktická část je zaměřena na analýzu západočeské lázeňské oblasti, zejména na příslušná lázeňská zařízení a jejich nabídku. V poslední kapitole jsou nastíněny perspektivy dalšího rozvoje oblasti.