Podnikatelský plán založení specializované kavárny - Meierová, Anna (2018)
Cílem této bakalářské práce je sestavení podnikatelského plánu založení specializované kavárny v Praze. Práce se sestává ze dvou částí. V teoretické části jsou popisovány základní pojmy, struktura podnikatelského plánu a prostor je věnován také podnikatelským inkubátorům a akcelerátorům, organizacím podporujících vývoj a růst nově vznikajících společností. V praktické části je poté struktura podnikatelského plánu rozpracována na zvoleném příkladu – Psí kavárně. Výzkumnou otázkou bakalářské práce je ověření životaschopnosti zamýšleného podniku. U podniku je analyzováno vnější prostředí a rizika, zpracována je marketingová a obchodní strategie a komplexní finanční plán. Využity jsou také analytické nástroje jako SWOT analýza, PEST analýza a Porterův model pěti sil. V závěru je zhodnocena realizovatelnost podnikatelského záměru na základě zjištěných informací.