Podnikatelský plán založení specializované kavárny - Meierová, Anna; Jenčková, Jiřina; Štěpánek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Cílem této bakalářské práce je sestavení podnikatelského plánu založení specializované kavárny v Praze. Práce se sestává ze dvou částí. V teoretické části jsou popisovány základní pojmy, struktura podnikatelského plánu a prostor je věnován také podnikatelským inkubátorům a akcelerátorům, organizacím podporujících vývoj a růst nově vznikajících společností. V praktické části je poté struktura podnikatelského plánu rozpracována na zvoleném příkladu – Psí kavárně. Výzkumnou otázkou bakalářské práce je ověření životaschopnosti zamýšleného podniku. U podniku je analyzováno vnější prostředí a rizika, zpracována je marketingová a obchodní strategie a komplexní finanční plán. Využity jsou také analytické nástroje jako SWOT analýza, PEST analýza a Porterův model pěti sil. V závěru je zhodnocena realizovatelnost podnikatelského záměru na základě zjištěných informací.
Vedoucí práce: Jiřina Jenčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses