Reflexe mnichovské dohody 1938 v politickém prostředí SRN - Kuchaříková, Nikola; Veselý, Zdeněk, 1950-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá jedním z nejvýznamnějších mezníků česko-německých vztahů – Mnichovskou dohodou. Cílem práce je analýza procesu oduznání Mnichovské dohody ze strany SRN a nalezení odpovědi na otázku proč k jejímu prohlášení za neplatnou došlo až po tak dlouhé době. Vzhledem k tomu, že tato dohoda byla přijata pod hrozbou války, je v teoretické části přiblížen nejen vývoj Německa, ale i principy, varianty a úspěšná aplikace nátlakové diplomacie. Dále je zkoumána platnost dohody a její „odčinění“ ze strany signatářů. V poslední klíčové kapitole je pak analyzován samotný proces oduznání Mnichovské dohody v politickém prostředí SRN.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses