Budování značky společnosti Nemléko, s.r.o. pro zahraniční trhy - Bosmanová, Petra (2018)
Cílem práce je zhodnotit stávající strategii značky společnosti Nemléko a podat návrhy na její zlepšení s ohledem na plánovaný vstup na zahraniční trhy. Dále je cílem práce také navržení komunikace značky pro rakouský a maďarský trh. Práce je členěna do tří kapitol. První kapitola se věnuje značce a jejím funkcím, prvkům značky, identitě, image a positioningu značky, hodnotě značky a konceptu řízení značky. Ve druhé kapitole je představena společnost Nemléko a její současná marketingové strategie, stejně tak jako její plánovaná marketingová strategie pro zahraniční trh Rakouska a Maďarska, na které se Nemléko chystá své výrobky vyvážet. V další části druhé kapitoly je maďarský a rakouský trh krátce představen. Třetí kapitola se věnuje nejprve zhodnocení stávajících prvků značky a návrhům na jejich zlepšení, dále je na základě dat z dotazníkového šetření zhodnocen současný stav značky a je vybudována její identita. V závěru třetí kapitoly je představen návrh komunikace značky na rakouském a maďarském trhu.