Exportní politika ČR - Malínek, Vít; Petříček, Václav, 1944-; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Práce se zabývá exportní politikou České republiky a také komparací této politiky se Švédskem. Teoretická část diplomové práce se zabývá základními pojmy v rámci teorie mezinárodního obchodu, konkrétněji tedy pojmy jako zahraniční obchod, zahraničně obchodní politika, ekonomická diplomacie a exportní politika. Dále jsou zmíněny základní nástroje zahraničně obchodní politiky a také nástroje exportní politiky. V praktické části je zmíněna aktuální situace v zahraničním obchodě České republiky a Švédska, která je doplněna o statistiky v podobě grafů a tabulek. U obou států je dále popsáno institucionální zajištění exportní politiky a taktéž jsou vypsány základní strategické cíle a vize vyplývající z exportních strategií. Na konci každé kapitoly je zároveň doplněna vzájemná komparace. Cílem této práce je podrobně vysvětlit a popsat exportní politiku České republiky a případně určit, zda se v ní nachází místo pro změny. Vedlejším cílem je pak porovnání exportních politik České republiky a Švédska.
Vedoucí práce: Václav Petříček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses