Evropská migrační politika v teorii a praxi - Krlišová, Zdeňka; Müller, Karel B., 1972-; Fleissner, Kamil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce se zaměřuje na charakteristiku imigrační politiky Evropské unie v kontextu současné migrační krize zejména v letech 2015–2017, která vyvolala debaty o kvalitě fungování evropské imigrační politiky. Hlavním cílem práce je zjistit, zda postupný přesun imigrační politiky na nadnárodní úroveň přináší pozitivní výsledky a vede k racionalizaci imigrační politiky. Tyto pozitivní výsledky by se pak měly odrážet v posunu veřejného mínění, které přestává vnímat imigraci pouze jako hrozbu. Práce přináší ucelený náhled na migrační krizi v rámci vymezených teorií a konkrétně analyzuje reakce vlád a veřejného mínění v Německu, Itálii a České republice.
Vedoucí práce: Karel Müller
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses