Oddlužení jako způsob řešení úpadku - Ondráček, Tomáš; Moravec, Tomáš, 1983-; Valenta, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce se zabývá oddlužením, upravovaném v zákonu č. 182/2006 Sb., o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon), s důrazem na nedávnou novelu (zákon č. 64/2017 Sb.). Cílem diplomové práce je objasnit, jakým způsobem se změnila rovnováha a postavení mezi věřitelem a dlužníkem a jestli se střetly úmysly zákonodárců s očekávanými výsledky. První část přibližuje jednotlivé části právní úpravy oddlužení. Je postupováno chronologicky dle zákona pro větší srozumitelnost. Pokud je k dispozici vhodná komparace novely se starší úpravou, je tak v této části provedeno. Další část je věnována shrnutí dopadů této novely a to hlavně ve spojitosti s potencionální změnou rovnováhy mezi dlužníkem a věřitelem. Dále je přiblížena potenciálně nová novela, která je projednávána. Nakonec jsou v závěru shrnuty veškeré poznatky a výsledky práce.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses