Vývoj trendů na trhu fotbalových hráčů - Bednařík, Martin (2018)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat vývoj na trhu fotbalových hráčů od roku 2012 do současnosti. Práce je zaměřena na mezinárodní fotbalové přestupy v daném období a dělí se na tři hlavní částí. První z nich řeší geografii trhu, druhá je orientována na finanční stránku fotbalových přestupů a třetí se zabývá národnostmi přestupujících hráčů. V práci nalezneme odpověď na otázku, mezi jakými zeměmi a kontinenty hráči přestupují, v jakém objemu a za jakou cenu. Je zde řešen také vztah cen na trhu fotbalistů vůči světové inflaci nebo také význam tohoto trhu vzhledem k ostatním trhům ve světovém hospodářství.