Úprava platebních služeb na vnitřním trhu EU - Ludvíková, Martina (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou nové úpravy platebních služeb spojenou s transpozicí směrnice Evropského Parlamentu a Rady (EU) 2015/2366, o platebních službách na vnitřním trhu, ze dne 25. listopadu 2015 do české legislativy ve formě zákona č. 370/2017 Sb., o platebním styku. Cílem této práce je zhodnocení, zda se praxe shoduje s právní úpravou. Zda směrnice Evropského parlamentu a Rady (EU) 2015/2366 plní, co slibuje, tedy především zlepšení postavení spotřebitele a shrnutí změn, které tato směrnice a tím pádem i nový zákon o platebním styku, svou účinností přináší na finanční trh České republiky.