Politický marketing v ČR na příkladu vybrané předvolební kampaně 2017 - Kolář, Petr (2018)
Tato diplomová práce se zabývá politickým marketingem používaným v předvolebních kampaních. Cílem práce je analýza předvolební kampaně politického hnutí ANO 2011, rozbor použitých nástrojů politického marketingu a zhodnocení této kampaně. První kapitola je zaměřena na problematiku politického marketingu, jeho nástroje a odlišnosti od marketingu komerčního. Druhá kapitola práce se věnuje teorii komerčních komunikací. Je zde popsán proces plánování komunikačního procesu a rozebrány jednotlivé složky komunikačního mixu použitelné v politickém prostředí. Třetí kapitola představuje hnutí ANO, jeho představitele a program do parlamentních voleb 2017. Poslední kapitola práce se již zaměřuje na detailní analýzu komunikační strategie a využívané marketingové nástroje hnutím ANO v předvolební kampani 2017.