Politický marketing v ČR na příkladu vybrané předvolební kampaně 2017 - Kolář, Petr; Postler, Milan, 1960-; Mikeš, Jiří, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato diplomová práce se zabývá politickým marketingem používaným v předvolebních kampaních. Cílem práce je analýza předvolební kampaně politického hnutí ANO 2011, rozbor použitých nástrojů politického marketingu a zhodnocení této kampaně. První kapitola je zaměřena na problematiku politického marketingu, jeho nástroje a odlišnosti od marketingu komerčního. Druhá kapitola práce se věnuje teorii komerčních komunikací. Je zde popsán proces plánování komunikačního procesu a rozebrány jednotlivé složky komunikačního mixu použitelné v politickém prostředí. Třetí kapitola představuje hnutí ANO, jeho představitele a program do parlamentních voleb 2017. Poslední kapitola práce se již zaměřuje na detailní analýzu komunikační strategie a využívané marketingové nástroje hnutím ANO v předvolební kampani 2017.
Vedoucí práce: Milan Postler
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses