Spolupráca USA a Kolumbie v riešení drogovej problematiky - Rodáková, Sabina (2018)
Bakalárska práca pojednáva o spolupráci Kolumbie so zahraničnými aktérmi v riešení drogovej problematiky. Zameraná bude primárne na spoluprácu so Spojenými štátmi, na ktoré má drogová situácia v Kolumbii priamy dopad. Po zahájení mierových vyjednávaní s FARC však došlo k súčasnej etape budovania mieru, na ktorom sa už významne podieľajú aj iní zahraniční aktéri.Cieľom tejto práce bude skúmať metódy spolupráce a intervencie USA v Kolumbii, ktoré sa postupom času menili. Pre komparáciu budú skúmané aj metódy zasahovania iných zahraničných aktérov, ktorých zasahovanie do vnútroštátneho konfliktu poháňali iné motívy a svoj vplyv preto uplatňovali odlišnými spôsobmi.