Spolupráca USA a Kolumbie v riešení drogovej problematiky - Rodáková, Sabina; Rolenc, Jan Martin, 1980-; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Bakalárska práca pojednáva o spolupráci Kolumbie so zahraničnými aktérmi v riešení drogovej problematiky. Zameraná bude primárne na spoluprácu so Spojenými štátmi, na ktoré má drogová situácia v Kolumbii priamy dopad. Po zahájení mierových vyjednávaní s FARC však došlo k súčasnej etape budovania mieru, na ktorom sa už významne podieľajú aj iní zahraniční aktéri.Cieľom tejto práce bude skúmať metódy spolupráce a intervencie USA v Kolumbii, ktoré sa postupom času menili. Pre komparáciu budú skúmané aj metódy zasahovania iných zahraničných aktérov, ktorých zasahovanie do vnútroštátneho konfliktu poháňali iné motívy a svoj vplyv preto uplatňovali odlišnými spôsobmi.
Vedoucí práce: Jan Martin Rolenc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses