Podnikatelský plán na založení firmy v oblasti fotografického průmyslu. - Klírová, Martina; Zadražilová, Dana, 1958-; Zadražil, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Fotografování se věnuji řadu let. Cílem práce je prozkoumat, zda je možné projekt realizovat. Zjišťuji, zda je možné podnikat a za jakých okolností jako osoba samostatně výdělečně činná s přechodu vedlejší činnosti na hlavní. V práci je zpracována analýza SWOT, PEST, Porterův model pěti sil, analýza trhu, analýza konkurence, Focus Group, Lean Canvas, realizační a finanční plán. Práce má dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části charakterizuji podnikání ve fotografickém průmyslu. Zároveň se věnuji legislativě a autorskému právu. V praktické části zhodnocuji kolik musím realizovat měsíčně zakázek, aby mi podnikání přinášelo zisk. Zkoumám zde možnost vytvořit si finanční rezervy na pronájem vlastního ateliéru do budoucna. Na závěr na základě zpracovaného finančního plánu, doby návratnosti a analýzy rizik vyhodnocuji realizovatelnost podnikatelského plánu a zároveň rizika, která jsou s podnikáním ve fotografickém průmyslu spojena. Podnikatelský plán hodnotím jako životaschopný a v budoucnu realizovatelný s možnotí jeho rozšíření na aktivity v zahraničí.
Vedoucí práce: Dana Zadražilová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: manažer obchodu [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses