Marketingová strategie vybrané luxusní značky - Ondráčková, Dana; Khelerová, Vladimíra, 1961-; Vojtíšek, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato bakalářská práce se věnuje marketingové strategii společnosti Burberry. Cílem je na základě provedených analýz navrhnout vylepšení marketingové strategie pro společnost Burberry. První kapitola je zaměřena na oblast marketingu, vysvětlení marketingového mixu a je zde rozebrán proces marketingového plánování včetně situační analýzy a segmentace trhu. Druhá kapitola objasňuje specifika luxusního obchodu, věnuje se historii luxury retailu, pojmům brand, značka a také vlivu na retail jako takový. Ve třetí kapitole je představena samotná společnost Burberry, její charakteristika, historický vývoj a prostředí značky včetně situační, konkurenční a SWOT analýzy. Čtvrtá kapitola se zabývá popisem současné marketingové strategie společnosti a zároveň vlastním výzkumem, ke kterému bylo využito dotazníkového šetření zaměřeného na hodnocení povědomí o značce.
Vedoucí práce: Vladimíra Khelerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: manažer obchodu [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses